Taidevaltakunta ´26 -biennaalin teosvalintaraatiin haetaan jäseniä kuvataidekentän ulkopuolelta
26.3.2025 13:00:00 | Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo | Tiedote
Tampereen taidemuseo hakee jäseniä vuonna 2026 järjestettävän Taidevaltakunta ’26 -biennaalin teosvalintaraatiin. Kolmen alueellisen taidemuseon yhteinen Taidevaltakunta haluaa ravistella taidevaltaan ja sen käyttöön kytkeytyviä rakenteita. Siksi valintaraatiin haetaan taiteilijakunnan ja taidekentän ulkopuolisia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita nykytaiteen eri muodoista.
Taidevaltakunta ´26 -biennaalin taideteosten valintaraadin jäseniksi otetaan 6–8 kuvataiteista ja nykytaiteesta kiinnostunutta ihmistä. Valintaraadin jäsen on halukas osallistumaan taideteosten valintaraadin työskentelyyn sekä sähköisesti että kasvokkain yhteisessä työpajassa. Jäsenen tulee tutustua kymmeniin tai jopa satoihin taiteilijoiden tuottamiin suomenkielisiin ja englanninkielisiin teksteihin ja teosehdotuksiin jo huhtikuussa (viikot 16–18). Valittavan jäsenen tulee lisäksi sitoutua työpajatyöskentelyyn Tampereella koko päiväksi 5.5.2025.
Jäseneksi voi hakea maanantaihin 7.4.2025 asti. Raatityöskentelystä maksetaan 200 euron korvaus. Nyt haettavien jäsenten lisäksi teosvalintaraatiin kuuluu kolmen taidemuseon henkilökuntaa.
Hakulomake ja lisätietoa löytyy taidevaltakunta.fi-sivustolta. Jäsenvalinta tehdään viikolla 15 (7.–11.4.2025) ja kaikille hakijoille ilmoitetaan tuloksesta.
Yhteyshenkilöt
Johanna Kangas
museoamanuenssi
Tampereen taidemuseo
Puh: +358 (0)40 801 6873
johanna.t.kangas@tampere.fi
Taidevaltakunta
Hämeenlinnan taidemuseo, Tampereen taidemuseo ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva perustivat vuonna 2021 Taidevaltakunnan, joka järjestää biennaalinäyttelyn vuorotellen Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä. Taidevaltakunta on osa kolmen kuvataiteen vastuumuseon alueellista taidemuseotyötä. Kahden vuoden välein järjestettävä Taidevaltakunta-näyttelykonsepti kiertää kolmessa maakunnassa. Konseptin kuuluu taidemuseoiden välinen tiivis yhteistyö, ulkopuolisten asiantuntijoiden antama sparraus ja tulevaisuusajattelu. Oppimisen ja kehittämisen lisäksi keskiössä on myös taidevallan jakaminen ja osallisuuden lisääminen. Taidevaltakunta elää jatkuvasti uudistuvana tutkimuksellisena prosessina, jonka kiinnekohtia ovat kahden vuoden välein toteutuvat näyttelyt.